افزایش نفوذ شرکت‌های تسلیحاتی در مراکز تصمیم گیری آمریکا-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

افزایش نفوذ شرکت‌های تسلیحاتی در مراکز تصمیم گیری آمریکا

افزایش حمایت تسلیحاتی آمریکا از اوکراین در جنگ با روسیه سبب افزایش نقش و نفوذ شرکت‌های تسلیحاتی آمریکایی در مراکز تصمیم گیری شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 28
کد خبر: ۱۷۰۵۶۴

به گزارش راهبرد معاصر،‌ الميادين گزارش داد:​ نزاع بین روسیه و ناتو شدت می‌گیرد. غربی‌ها برای حمایت تسلیحاتی از اوکراین در برابر روسیه با دادن جدیدترین و پیشرفته‌ترین تسلیحات به این کشور، با یکدیگر رقابت می‌کنند. در این میان شرکت‌های اسلحه سازی آمریکا بیشترین سود را می‌برند.

 

گزارش‌های منتشر شده در آمریکا حاکی از آن است که سازندگان سلاح این هفته سود‌های زیادی به جیب زده اند. به گفته رئیس اجرایی شرکت لاکهید مارتین که پر درآمدترین شرکت صنایع تسلیحاتی آمریکا در جهان به شمار می‌رود، قرارداد‌های تسلیحاتی این شرکت از ۱۳۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ به ۱۵۰ میلیارد دلار افزایش یافته است که عامل آن افزایش تقاضا بخصوص تقاضا برای موشک‌های جاولین و سامانه موشکی هیمارس است.

 

شرکت جنرال دینامیکس آمریکا نیز که سازنده تانک‌های آبرامز و خودرو‌های زرهی است اعلام کرد قرارداد‌های تسلیحاتی آن در سال گذشته با افزایشی بی سابقه به ۹۱ میلیارد دلار رسیده است. قرارداد‌های تسلیحاتی شرکت ریتون نیز با افزایشی قابل توجه، در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۲ به هفتاد میلیارد دلار رسید.

 

رکود‌های بی سابقه‌ای که شرکت‌های تسلیحاتی آمریکا به دست آورده اند به افزایش نفوذ آن‌ها و ورود به مراکز تصمیم گیری این کشور منجر شده است. پایگاه اینترنتی تحلیلی «ریسپانسیبل استیت کرافت» در همین خصوص از افزایش نفوذ شرکت‌های تسلیحاتی آمریکا به دنبال تشدید نزاع در اوکراین خبر داد و افزود نفوذ آن‌ها تا مراکز تدوین برنامه‌های نظامی و دفاعی هم رسیده است. این پایگاه تحلیلی در گزارشی با عنوان ”مراقبت از جوجه‌ها به روباه‌ها سپرده شده است“ نوشت پیمانکاران دفاعی اکنون درباره چگونگی هزینه کردن میلیارد‌ها دلار برای طرح‌های دفاعی جو بایدن (رئیس جمهور آمریکا) با دولت مذاکره می‌کنند.

 

این گزارش می‌افزاید کمیسیون راهبرد دفاع ملی تا حد زیادی از افرادی تشکیل می‌شود که روابط مالی با صنایع تسلیحاتی دارند. این امر پرسش‌هایی درباره افزایش تاثیرگذاری شرکت‌های تسلیحاتی بر تصمیم گیری‌های آمریکا برای افزایش حمایت تسلیحاتی از اوکراین و در نتیجه طولانی شدن زمان جنگ برای افزایش سود آنها، مطرح کرده است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر